Meta tarafından geliştirilen Threads uygulaması bugün kullanıcılar ile buluştu. WhatsApp, Instagram, Facebook ve Messenger gibi popüler hizmetlerin sahibi tarafından piyasaya duyurulan uygulama, şirketin metin tabanlı bir sosyal ağı olarak lanse edildi. Twitter alternatifleri arasında henüz ilk günden Mastodon ve Bluesky gibi rakiplerini geride bırakarak adından sıkça söz ettirmeyi başaran servis, temiz arayüzü ve kullanıcı dostu deneyimiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bunun üzerine pek çok internet kullanıcısı, “Threads nedir, nasıl kullanılır?” sorusunun cevabını aramaya başladı.
Instagram’ın küçük kardeşi olarak karşımıza çıkan hizmet, ana uygulamadan farklı olarak çok daha temiz bir arayüz vaat etmekle birlikte, Twitter’a direkt bir şekilde rakip olacak pek çok fonksiyona ev sahipliği yapıyor. Kullanıcılar uygulamada diledikleri gibi metin, fotoğraf ve video gibi paylaşımlarda bulunabilirken, aynı zamanda diğer kullanıcıların gönderilerini yanıtlama ya da beğenme gibi imkanlardan da yararlanabiliyor.
Threads uygulaması esas itibariyle geçtiğimiz yılın son çeyreğinde milyarder iş insanı Elon Musk tarafından 44 milyar dolarlık devasa ücretle satın alınmasının ve beraberinde meydana gelen problemlerin hemen ardından karşımıza çıktı. Şirket, bunun için ilk olarak Instagram’ın metin tabanlı bir özelliği olan Instagram Notes’u daha geniş kitlelere yaymaya karar verdi. Ancak sonrasında ekip, Instagram’dan güç alan, fakat genel anlamda ana uygulamadan bağımsız bir hizmete odaklanmaya başladı. Başlangıçta “Project 92” kod adıyla geliştirilmeye başlanan ve hakkında pek çok iddia ortaya çıkan servis, kısa bir süre önce Threads adı altında duyuruldu. Nihayet uygulama bugün genel kullanıma açıldı ve kullanıcıların ilgisini üzerinde topluyor.
Threads nedir?
Twitter alternatifi sosyal medya platformları arasında henüz ilk günden öne çıkan Threads, bugün itibariyle Android ve iOS kullanıcıları için yayınlandı. Instagram, Facebook ve WhatsApp gibi popüler platformlardan sorumlu olan şirket Meta, Twitter’ın güçlü bir rakibi olan Threads’i resmen başlattıklarını duyurdu. Merkezi olmayan ve bağımsız bir sosyal ağ olma vaadi ile karşımıza çıkan hizmet; metin paylaşma, Instagram’dan takipçi listelerini içe aktarma, beğenme, yorum atma ve repost yapma gibi özellikler sunuyor. Son derece yalın ve kullanışlı bir tasarımla gelen uygulamayı Google Play Store ve Apple App Store mağazalarından bulmak mümkün.
“Threads nedir?” diye merak eden kullanıcılar için bu platform; kullanıcıların, içerik üreticilerin ve tanınmış kişilerin ilgi alanları ile alakalı metin güncellemelerini paylaşmalarına imkan sağlayan bir sosyal medya uygulaması olarak dikkatleri üzerine çeviriyor. Bu anlamda servis, kullanıcıların platformlar arası geçiş yapmalarına katkı sağlayacak tanıdık ve sezgisel bir kullanıcı arayüzüne odaklanarak Twitter’a benzer bir deneyim sunmayı umuyor. Gönderileri, beğenileri ve yorumlar için bir alanı paylaşmak için çeşitli düğmelere ev sahipliği yapan hizmet, kişisel ve kurumsal profilleri kapsayan etkili bir etkileşimi mümkün kılmayı amaçlıyor.
Threads uygulaması şu anda Android ve iOS işletim sistemine sahip olan akıllı telefon ve tabletler üzerinden rahatlıkla kullanılabiliyor. Google Play Store ve Apple App Store’da sergilenmeye başlayan uygulama, ücretsiz bir şekilde indirilebildiği gibi, şimdilik tamamen reklamsız bir şekilde hizmet sağlıyor. Ancak ilerleyen süreçte bunun muhtemelen değişeceği tahmin ediliyor. Meta, Threads’in ayrıca internet sitesini de açtı. Fakat şu anda web sitesinde etkileşimli bir animasyon ve sağ alt tarafta yer alan QR kod dışında başka bir ayrıntı yer almıyor. İlerleyen süreçte şirketin, sosyal ağın internet sitesini de fonksiyonel bir hale getireceği tahmin ediliyor.
Meta’nın yeni sosyal medya uygulaması, Twitter ile ilgili son dönemlerde üst üste ortaya çıkan tartışmaların gündemde olduğu bir zamanda karşımıza çıktı. Milyarder iş insanı Elon Musk, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru sosyal ağı satın alıp kontrolünü ele geçirdiğinden bu yana platformun kullanımı üzerine düzenli kullanıcılar arasında pek de memnuniyet yaratmayan tartışmalı kararlar almaya başladı. Bilindiği üzere bu noktada en son değişiklik, Musk’ın doğrulanmış ve doğrulanmamış kullanıcılar için tweetleri görüntüleme sınırlaması açıkladığı 1 Temmuz tarihinde duyurulmuştu.
Twitter Blue abonelik hizmetini satın alan kullanıcılar günde yalnızca 6 bin tweet görüntüleme şansına sahip olurken, platforma ücret ödemeyen standart kullanıcıların ise günlük yalnızca 300 ila 600 gönderi görebileceği belirtildi. Elbette ki şirketin almış olduğu bu karar, uygulama hakkında daha fazla tartışma yarattı ve kullanıcıları ne yazık ki memnun etmedi. Bu baskıyla Musk, sınırları doğrulanmış kullanıcılar için 10 bin görüntülemeye ve doğrulanmamış hesaplar için ise 1.000 görüntülemeye yükseltti. Yine de her iki durumda da sınırlar ücretsiz kullanıcıların sosyal medya deneyimi etkiledi ve büyük bir tepki topladı.
Bu sınırlamalar ile ilgili olarak bazı açıklamalar, Google’ın bulut barındırma hizmeti de dahil olmak üzere Twitter tarafından kullanılan hizmetler için ödeme yapılamaması olarak değerlendiriliyor. Konuya ilişkin başka bir nokta ise muhtemelen içeriği görüntülemeden önce oturum açma gereksinimi ile ilgili olan, fakat şu ana kadar herhangi bir detay onaylanmadığı için, Twitter’ın yanıtlanmayan veri istekleri nedeniyle karşı karşıya kaldığı istikrarsızlık durumu olarak belirtiliyor.
Twitter kullanıcıları için son derece kaotik geçen bu süreçte Meta şirketi, yeni sosyal ağı ile Elon Musk’ın sahibi olduğu şirkete büyük bir darbe indirmiş gibi görünüyor. Kısa bir süre içinde milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapmayı başaran platform, metin tabanlı bir sosyal medya hizmeti olarak süratli bir şekilde büyümeyi sürdürüyor. “Threads nedir?” sorusunu soran kullanıcıların sayısı artmaya devam ederken, sizlere platformla alakalı merak edilen tüm sorulara yanıt kazandıracağız.
Threads kimin? Arkasında kim var?
Threads’in sahibi, Mark Zuckerberg’in CEO koltuğunda oturduğu Meta şirketi olarak biliniyor. Eski adı Facebook olan Amerika Birleşik Devletleri merkezli şirket, şimdiye kadar başta sosyal medya alanında olmak üzere farklı kategorilerde çok sayıda ürün ve hizmeti karşımıza çıkardı. Bunlardan sonuncusu Threads olurken, bununla birlikte firma başka pek çok uygulamaya daha ev sahipliği yapıyor.
Meta çatısı altında bulunan hizmet ve ürünler arasında öne çıkan isimler Atlas Solutions, Express Wi-Fi, Free Basics, Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp, Mapillary, Portal, Reality Labs, Zuck Bucks ve Workplace olarak biliniyor. Aynı zamanda tüm bunların haricinde şirket, şimdiye kadar onlarca deneysel projeye de adım attı. Bunların kimileri büyüyüp daha geniş kitlelere hitap etmeyi başarırken, bazılarıysa ne yazık ki internet tarihinin tozlu rafları arasında kayboldu. Şirketin vazgeçmiş olduğu projelerden bazıları FriendFeed, M, Onavo, Facebook Paper, Slingshot, tbh ve Wirehog olarak karşımıza çıkıyor.
Threads uygulaması her ne kadar Meta şirketi çatısı altında faaliyet gösterse de esas itibariyle Instagram platformunun bir yan hizmeti olarak lanse edilmiş durumda. Instagram’ın kullanıcı portföyünden faydalanan servis, ilk kez ziyaret edecek kullanıcılardan, halihazırda Instagram’da bir hesaba sahip olmaları şartını arıyor. Bu anlamda bakıldığında, uygulamanın Instagram Başkanı Adam Mosseri kontrolünde ilerlediğini söylemek mümkün.
Threads nasıl kullanılır?
“Threads nedir ve nasıl kullanılır?” diye düşünenler için yeni sosyal medya uygulaması şu anda Android ve iOS üzerinden kullanılabilir durumda. Çok yakında web üzerinden de hizmet vermeye başlayacağı tahmin edilen hizmet, Twitter benzeri bir sosyal ağ deneyimi vaat ediyor. Kullanıcı arayüzü noktasında oldukça minimal bir tasarım anlayışını benimseyen platform, oldukça pratik bir şekilde kullanılabiliyor.
Meta, milyonlarca insanın Instagram’daki fotoğraf ve videolar üzerinden birbirleri ile bağlantı kurduklarını dile getiriyor. Şirket, “Threads ile amacımız, Instagram’ın en iyi yaptığı şeyi bir araya getirmek ve metne genişletmek, insanların fikirlerini ifade etmeleri için olumlu ve yaratıcı bir alan yaratmak” sözlerine yer veriyor.
Gönderilerin ve güvenlik mekanizmalarının görünürlük kontrolü olacak. Şirkete göre kullanıcı bir profili takip etmeyi bırakabilir, engelleyebilir, kısıtlayabilir ya da şikayet edebilir. Instagram hesabınızda zaten engellenen tüm engellenen hesaplar, Threads’de otomatik bir şekilde engellenmiş olacak. Aynı zamanda Instagram topluluk kuralları, Threads’de gerçekleşen içerik ve etkileşimler için de geçerli olacak. Bilindiği üzere Meta, 2016 yılından bu yana tüm uygulama ve platformlarda güvenlik konusunda 16 milyar dolar tutarında devasa bir yatırımda bulundu.
Threads hesabı nasıl açılır?
6 Temmuz tarihinde dünya çapında lanse edilen Threads uygulaması, Meta’nın metin güncellemelerini ve herkese açık konuşmaları paylaşmaya yönelik yeni sosyal ağı olarak karşımıza çıkıyor. Twitter’a doğrudan bir rakip olarak duyurulan platform şimdiden kalabalık bir kullanıcı topluluğuna ulaşmış durumda. Henüz Threads’de bir hesap oluşturmadıysanız, bunu yalnızca birkaç saniye içinde gerçekleştirmeniz mümkün.
“Threads nedir ve Threads nasıl hesap açılır?” diye düşünenler için, Instagram ekibi tarafından yaratılan yeni sosyal medya uygulaması, rakibi Twitter’a göre pek çok farklılık içeriyor. 500 karakter sınırına ek olarak kullanıcıların diğer ağlardan bağımsız olduğu Bluesky ve Twitter’ın aksine, Threads hesabınız doğrudan fotoğraf ve video paylaşım ağı Instagram’a bağlı bir şekilde çalışıyor.
Bunu göz önünde bulundurarak Threads hesap açma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Instagram’da mevcut bir hesabınız varsa, bu işlem saniyelerinizi alacaktır. Aksi takdirde Threads’e giriş yapmak için Instagram’da da hesap açmanız şart koşulmaktadır. Şu andan ne yazık ki platforma e-posta ya da telefon numarası ile kayıt gibi bir seçenek yer almamaktadır.
Android ve iOS platformlarında kullanıma sunulan Threads platformuna üye olmak için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır:
- Apple App Store ya da Google Play Store üzerinden Threads uygulamasını indirin.
- İndirme işlemi sona erip Threads’i açtıktan sonra alt kısımda yer alan “Instagram ile giriş yap” seçeneğine dokunun.
- Instagram uygulamasında bağlı olan hesabı göreceksiniz. Birden fazla Instagram hesabınız varsa ve gösterilen hesap istediğiniz hesap değilse, “Hesap değiştir” seçeğini işaretleyin.
- Tüm verilerinizi Instagram’dan içe aktarmak istiyorsanız, “Instagram’dan içe aktar” yazısına tıklayın.
- Kendiniz doldurmak istiyorsanız alanları manuel olarak doldurun ve bir profil resmi ekleyin. “İleri” butonuna basın.
- Ağdaki profilinizin herkese açık mı yoksa özel mi olacağını belirleyip ilerleyin.
İşte bu kadar! Artık Threads’de hesabınız oluşturuldu. Bu yeni profil doğrudan Instagram hesabınıza bağlı olsa da Threads’deki fotoğrafınızı, biyografinizi ve bağlantınızı değiştirmek, Instagram’daki profilinizi herhangi bir şekilde etkilemeyecektir. Aynı şekilde Threads’de birini takip etmek ya da takibi bırakmak, Instagram’da takip ettiğiniz kişileri veya takipçilerinizi etkilemeyecektir. Fakat kullanıcı adınızı ve kişisel bilgilerinizi değiştirmeniz gerekirse, Instagram profilinizi de düzenlemeniz gerekecektir.
Threads hesabı nasıl silinir?
“Threads nedir ve nasıl çalışır?” gibi platformla alakalı temel soruları yanıtladıktan sonra, uygulamada hesap oluşturma ve üyelik silme işlemlerinin nasıl gerçekleşeceğini de sizler için detaylı bir şekilde açıklıyoruz. Öncelikle Threads hesabını istediğiniz zaman silmenin ya da devre dışı bırakmanın çeşitli yolları vardır. Fakat profilinizi beklemeye almadan veya tamamen silmeden önce göz önünde bulundurmanız gereken hususlar da bulunmaktadır.
Threads hesabını silmek için Instagram hesabınızı da kalıcı olarak silmeniz gerektiğini unutmayın. Başka bir deyişle, Threads’in kaldırılmasını bağımsız olarak talep etmeniz ne yazık ki mümkün değildir. Meta’ya göre Threads hesabı Instagram profilinin bir parçasıdır. Bu yüzden bir sosyal ağı silmek için diğerini de silmek gerekmektedir. Fakat Instagram’dan ayrılmadan Threads’e veda etmek istiyorsanız, üyeliğinizi devre dışı bırakabilirsiniz.
Instagram hesabını silmek gibi sert bir işlem yapmak istemeyen sosyal medya kullanıcıları, tüm bilgileri süresiz bir şekilde gizlemenize izin veren profili askıya alma seçeneğinden faydalanabilir. Bunun için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır:
- Ana ekranda, sağ alt köşede yer alan profil simgesine dokunun.
- Sağ üst köşede yer alan iki çizgili simgeye tıklayın.
- “Hesap” ve “Profili devre dışı bırak” sayfalarını ziyaret edin.
- “Threads profilini devre dışı bırak” yazısına tıkladıktan sonra ekrana gelen uyarı yazısını onaylayın.
Peki ya Threads hesabını devre dışı bırakma işlemini gerçekleştirdiğinizde neler olur? Üyelik askıya alma sürecinin ardından meydana gelen bazı önemli noktalar şu şekilde karşımıza çıkıyor:
- Threads hesabınızı devre dışı bıraktığınızda, Instagram profiliniz etkilenmez.
- Bir Threads profili askıya alındıktan sonra gönderiler ve etkileşimler gizlenir.
- İçeriği ve hesabı yeniden etkinleştirmek için Instagram bilgilerinizle giriş yapmanız yeterlidir.
- Devre dışı bırakılan bir profilden gelen veriler, Meta’nın sunucularında etkin kalır.
- Bir hesap yeniden etkinleştirildiğinde, tekrar devre dışı bırakmadan önce bir hafta beklemeniz gerekir.
Threads özellikleri nelerdir?
Meta’nın yeni sosyal ağı Threads’in özellikleri arasında pek çok ilgi çekici unsur yer alıyor. Son derece pratik bir kullanıma sahip olan platform, sade arayüzü ve işlevsel fonksiyonlarıyla şimdiden adından sıkça söz ettirmeyi başarıyor. Öncelikle platforma şu anda yalnızca Instagram hesabınız ile giriş yapabileceğini belirtmekte yarar var. Bununla beraber profil bilgilerinizi de Instagram’dan Threads’e oldukça kolay bir şekilde aktarmanız mümkün. Aynı zamanda kullanıcılar, Instagram’da mevcut olan kullanıcı adlarını burada da rahatlıkla kullanmaya devam edebilecek.
Threads özellikleri arasında öne çıkan unsurlardan bir tanesi, platformda metin formatlı paylaşım desteği olarak dikkat çekiyor. Tıpkı rakip sosyal medya platformu Twitter’da olduğu gibi metin tabanlı paylaşımlarda bulunabileceğiniz servis, maksimum 500 karakter sınırlandırmasına izin veriyor. Aynı zamanda paylaşımlarda multimedya desteğiyle birlikte fotoğraf ve video eklemek de mümkün kılınıyor.
Instagram ekibinin çatısı altından çıkan Threads uygulamasında yer alan tüm paylaşımlar, yine Instagram’da hikaye olarak paylaşılabiliyor. Bunun için yalnızca tek bir butona tıklamanız yeterli oluyor. Öte yandan uygulamada kullanıcıların paylaşımları beğenme, yeniden paylaşma, alıntı yapma ve yorumda bulunmasına da izin veriliyor. Paylaşımlarda başka bir kullanıcıyı etiketlemek mümkün olurken, şimdilik ne yazık ki hashtag özelliği bulunmuyor.
“Threads nedir ve özellikleri nelerdir?” diye düşünenler için bu platformda kullanıcılar tek bir paylaşımda 10 taneye kadar fotoğraf ve video ekleme imkanından yararlanabiliyor. Aynı zamanda isteğe bağlı bir şekilde paylaşımların beğeni sayısını gizlemek de mümkün oluyor. Dijital denge konusunda da hassasiyet gösteren uygulamada 10, 20 ya da 30 dakika aralıklarla platformun size ara vermeniz için uyarıda bulunmasına izin verebiliyorsunuz.
Threads uygulaması şimdilik kısıtlı sayıda özelliğe ev sahipliği yapıyor. Uygulamada yer alan işlevler henüz ne yazık ki kısıtlıyken, şirketin yavaş yavaş platformdaki eksikleri kapatacağı da tahmin ediliyor. Henüz uygulamada hesap silme özelliği yer almazken, bilindiği üzere kullanıcıların bunun için Instagram hesaplarını da silmeleri gerekiyor. Öte yandan uygulamada şu anda Keşfet ve Trending Topic gibi özellikler de bulunmuyor. Çok yakında tüm bunların ve daha fazlasının uygulamaya geleceği tahmin ediliyor.
Threads limitleri nelerdir?
Sosyal medya kullanıcılarının merak ettiği “Threads nedir ve nasıl çalışır?” sorusuyla bağlantılı olarak, şimdi de uygulamanın kullanıcılara sunmuş oldukları limitlerden bahsetmekte yarar var. Instagram ekibinin geliştirdiği bu platform, kullanıcılara birtakım limitler sunuyor. Bunlar şu şekilde karşımıza çıkıyor:
- Günlük takip etme limiti: Onaylanmamış hesaplar için günde en fazla 800, doğrulanmış hesaplar için en fazla 1.000 takip
- Gönderi karakter limiti: En fazla 500 karakter
- Video uzunluğu limiti: Maksimum 5 dakika uzunluğa sahip videolar
Threads vs Twitter: Ne fark var, hangisi daha iyi?
Instagram’ın yeni sosyal ağı Threads, Elon Musk’ın sahibi olduğu Twitter uygulamasına rakip olarak karşımıza çıktı. Android ve iOS platformları için yayınlanan platform, kronolojik olmayan bir ana sayfa akışına ev sahipliği yapıyor, 500 karaktere kadar gönderi limiti sunuyor ve hesabınızı Instagram profilinizden beslenerek oluşturmanıza izin veriyor. Peki ya Threads ve Twitter arasındaki farklar neler? Hangi uygulama daha iyi? İşte platformla alakalı merak edilen tüm detaylar…
Bu içeriğimiz de ilginizi çekebilir: Twitter Blue nedir? Özellikleri neler, fiyatı ne kadar?
Hesap oluşturma
“Twitter ve Threads arasındaki farklar nedir?” diye düşünüyorsanız, buna ilk olarak hesap oluşturma aşamasından başlamakta yarar var. Twitter’da profil oluşturmak için Apple Kimliği, Google Kimliği ya da e-posta adresinizi kullanarak yeni bir üyelik oluşturabilirsiniz. Threads’de ise bunun için olanaklar oldukça sınırlıdır. Şimdilik platforma sadece mevcut bir Instagram hesabı üzerinden giriş yapılabilmektedir.
Bu noktada Twitter’ın daha avantajlı olduğundan bahsetmekte yarar var. Zira günümüzde Instagram’da hesabı olmayan pek çok sosyal medya kullanıcısı bulunmaktadır. Bu kullanıcıların Threads’e üye olması maalesef mümkün değildir. Fakat yine de platformun yalnızca kısa bir süre önce piyasaya sürüldüğünü ve profil oluşturma yöntemlerini önümüzdeki birkaç ay içinde genişletmesinin mümkün olduğunu da hatırlatmakta yarar var.
İçerik akışı
Twitter ve Threads ana sayfa akışı konusunda birbirlerinden oldukça farklı bir çizgiye sahiptir. Öncelikle Meta’nın yeni sosyal ağı, takip ettiğiniz kişilerin paylaşımlarına ek olarak, ilgi çekici içerikleri gösteren, kronolojik olmayan tek bir zaman çizelgesine sahiptir.
Twitter ise iki farklı içerik akışı sunar. Bunlardan ilki kronolojik bir akış seçeneği olan “Takip edilenler” menüsü olurken, bir diğeri ise algoritmik bir akış opsiyonu olarak karşımıza çıkan “Sizin için” menüsüdür. İlki takip ettiğiniz kullanıcıların en son paylaşımlarını gösterirken, ikincisi ise sosyal ağ ile etkileşiminize göre içerik önerileri sunmaktadır. Bu anlamda şimdilik Twitter’ın kronolojik bir zaman çizelgesine izin verdiği için kullanıcılar adına daha verimli olduğundan bahsedilebilir.
Arayüz
Her iki uygulama da birbirlerine benzer bir arayüze sahiptir. Fakat yine de aralarında birtakım farklılıklar bulunmaktadır. İkisinde de içerik akışını görüntülemenize izin veren bir ana sayfa düğmesi yer alır ve bir arama sekmesi bulunur. Bunun yanı sıra Threads’in alt kısmında paylaşım yapmak için oluşturulan bir gönderi butonu, bildirim seçeneği ve profil menüsü de bulunmaktadır. Twitter’da ise ana sayfa ve arama seçeneklerine ek olarak bildirimler ve özel mesajlara kolayca ulaşmanıza imkan sağlayan birer pratik buton yer almaktadır.
Önemli bir diğer nokta ise şu anda Threads platformunun bir GIF kütüphanesine erişimi olmaması olarak görülüyor. Bu da ne yazık ki gönderi olanaklarını sınırlayabiliyor. Aynı zamanda Twitter sesli formatta yayınlara, anketlere ve çok daha fazlasına izin vermektedir. Meta’nın uygulaması ise daha çok metin odaklı bir şekilde hareket etmektedir. Aynı zamanda Threads’in gönderi başına 500 karakter sınırı sunduğunu, Twitter’ın ise ücretsiz kullanıcılar için 280 karaktere kadar izin verdiği biliniyor. Fakat Twitter Blue aboneleri için bu sınır 4 bin karaktere kadar çıkıyor.
Twitter platformu Threads’den daha fazla profil özelleştirme seçeneğine sahiptir. Twitter’da profilinize bir kapak resmi koyabilir, doğum tarihinizi profilinize ekleyebilir ve uygulamanın renk paletini dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Threads ise tüm kullanıcılar için temel ve ortak bir görünüm sunmaktadır. Threads’in önemli eksiklerinden bir tanesi ise hashtag özelliği ve paylaşımları arama özelliğidir. Arama kısmında kullanıcılar yalnızca profilleri arayabilir. Fakat uygulamanın ilerleyen süreçte daha fazla özellik ile genişletileceği ve bu gibi eksiklerin kapatılacağı düşünülüyor.
Son olarak Threads şu anda reklam göstermemektedir. Uygulama tamamen reklamsız ve ücretsiz bir şekilde kullanılabilmektedir. Twitter ise yıllardır reklam desteğine sahiptir. Ancak Twitter Blue aboneleri için platform, daha az reklam gösterme imkanı sunmaktadır.
Platform desteği
“Twitter ve Threads farkları nelerdir?” diye düşünüyorsanız, bu konuda bahsetmeye değer bir diğer husus ise platform destekleri olarak karşımıza çıkıyor. Şimdilik Threads, Android ve iPhone (iOS) platformlarından erişilebilir. Akıllı telefon ve tabletler üzerinden uygulamaya giriş yapmak mümkündür. Ne yazık ki henüz masaüstü ya da tarayıcı için özel bir sürüm yer almamaktadır.
Twitter ise zaten bir tarayıcısı uygulaması olarak doğduğu için bu desteğe evvelden beri sahiptir. Şu anda Twitter’ın masaüstü uygulamasının yanı sıra Android ve iOS sürümleri de yer almaktadır.
Sonuç
Henüz yeni bir sosyal medya uygulaması olarak karşımıza çıkan Threads, Instagram ekibi tarafından her geçen gün geliştirilmeye devam ediliyor. Metin tabanlı sosyal ağ, şimdilik oldukça minimal bir kullanıma ev sahipliği yapıyor. Ancak zaman içinde uygulama büyüdükçe, platformun daha rekabetçi bir hal alacağı açık görülüyor. Şimdiden on milyonlarca kullanıcıyı bünyesinde toplamayı başaran platform, hızla büyümeyi sürdürüyor.
“Threads nedir ve nasıl kullanılır?” sorularının yanıtlarını sizler için kapsamlı bir şekilde açıkladık. Meta’nın yeni uygulamasıyla alakalı merak ettiğiniz konuları bizlere yorumlar bölümünden sorabilirsiniz!
Bu içeriğimiz de ilginizi çekebilir: Twitter alternatifi Mastodon nedir, nasıl kullanılır?