11 – 12 Mayıs tarihlerinde ODTÜ’de gerçekleşen Android Geliştirici Günleri 2015, birbirinden değerli konuşmacıları ve geliştiricileri bir araya getirdi.
Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinden teknoloji gruplarının gönüllü olarak gerçekleştirdiği Android Geliştirici Günleri, 11-12 Mayıs tarihlerinde ODTÜ’de gerçekleşti. Organizasyona 13 farklı ülkeden 2000+ katılım gerçekleşti. 21’i yabancı toplam 68 konuşmacı 5 farklı salonda Android, mobil teknolojiler ve yazılım geliştirme üzerine tecrübe ve bilgilerini paylaştılar. Konferansa katılamayanlar ise sunumları butterflytv.net üzerinden canlı izleme olanağına sahip oldular. Katılımcılar çalıştaylarda kodlayarak öğrenme şansı yakaladı. Aynı zamanda standlarda yeni teknolojileri deneme ve yarışma ile oyunlar ile eğlenceli zaman geçirme fırsatı yakaladılar, hediyeler kazandılar. Hayalini Anlat oturumlarında ise yarışmacılar hayallerini anlatarak bunları katılımcılar ile paylaştı.
ODTÜ KKM, Android Geliştirici Günleri (AGG) etkinliğine bu yıl 4. kez ev sahipliği yaptı. 11-12 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen organizasyona katılımcılar internet üzerinden ücretsiz kayıt yaptırdılar. 2 gün süren organizasyon GDG (Google Developer Group) İstanbul, GDG Eskişehir, GDG Konya, GDG Sivas, GDG Tekirdağ, GDG İzmir, GDG Düzce, GDG Kütahya, GDG Ankara ve IEEE ODTÜ öncülüğünde 10 farklı ülkeden geliştirici gruplarının işbirliğiyle gerçekleşti.
Açık konferans niteliği taşıyan AGG, dünyaya ve Türkiye’ye değer katmak amacıyla, teknolojiye ilgi duyan öğrenci ve farklı mesleklerden kişilerin birlikte düzenlediği bir organizasyon olarak geleneksel hale gelmeye başladı. Yoğun ilgi gören organizasyonda katılımcıların farklı ülke, meslek ve yaş gruplarından olması dikkat çekti. Konferansa katılamayanlar ise sunumları butterflytv.net üzerinden canlı izleme olanağına sahip oldular.
Etkinlik esnasında bir de Hackingfest isimli yerli hackathon serisinin parçası olarak bir mobil uygulama geliştirme yarışması gerçekleşti. 24 saat aralıksız süren yarışma kapsamında ekipler mobil uygulama fikirlerini hayata geçirmeye çalıştı. 24 saat gibi oldukça kısıtlı bir süreye rağmen ortaya gayet heyecan verici ürünler ortaya çıktı. Türkiye’nin farklı şehirlerinden 12 ekibin jüriye sunum yaptığı yarışma sonucunda dereceye giren ekiplere ödül olarak akıllı telefonlar ve hediye çekleri verildi.
Bu seneki konferanstaki yeniliklerden bazıları çalıştaylar ve Hayalini Anlat oturumlarıydı. Katılımcılar çalıştaylarda Android’e giriş, IOS’a giriş, Polymer, Cardboard, Unity, BLE, Android Wear gibi konuları kodlayarak öğrenme şansı yakaladı. Hayalini Anlat oturumlarında ise yarışmacılar hayallerini anlatarak katılımcılar ile paylaştı. En iyi konuşmacıya ise ödül verildi.
Konferansın resmi mobil uygulaması (AGG15) kullanıcıları da telefon ve tablet gibi ödüller kazanma şansına sahip oldular. Kazananlara ödülleri son gün konferans bitiminde dağıtıldı.
ODTÜ Teknokent’in desteği ve Altın ve Gümüş sponsorların dışında, etkinliğin sponsorları arasında Cyanogen, STM, Monitise, General Mobile, Panasonic, Embarcadero, reeder, 4pps, HP, lookvr, Mobillium, robotistan.com, makey, Koza, mobiwise, Abaküs, Seçkin Yayıncılık, Smashing Conference, Android Weekly, Webrazzi, ShiftDelete.net, Kodcu.com, Gazete Bilkent, Radyo ODTÜ, BTnet.com.tr, BThaber, PCnet, biltek haber, BT Yaşam, Detail Haber, CHIP Online, Android PIT, CODEMODEON, Butterfly TV, vidobu.com, ReklamMobi, Business Ankara, indir.com, btburada.com, REKMOB, HyperAd, Meraklı Maymun, SilikonVadisi.tv, teknosektor.com, TEKNOLO, WebMasto, SonLVL, Arabica Coffee, Girişim Haber, izlesene.com, Üniaktivite ve Kampüs Etkinlikleri yer aldı.
WebMasto olarak bizim de sponsor olarak yer aldığımız AGG 2015 etkinliğine ait tüm fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.