Son dönemlerde bir trend haline gelen yapay zeka alanında önemli çalışmalar gerçekleştiren OpenAI şirketinin kurucu ortağı ve CEO’su Sam Altman, ABC News ile yaptığı röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Altman, yapay zeka tabanlı sohbet robotu ChatGPT’den ‘biraz korktuğunu’ ifade etti. Bu tür teknolojilere karşı insanların dikkatli olması gerektiğini ifade eden iş insanı, “Bence insanlar bundan biraz korktuğumuz için mutlu olmalı” ifadesinde bulundu.
Altman, OpenAI’nin hem yasal düzenleyicilerin hem de toplumun ChatGPT’nin lansmanına mümkün olduğunca dahil olması gerektiğini vurguladı. Aynı zamanda kullanıcı geri bildirimlerinin, yapay zekanın olumsuz etkilerini hafifletmeye yardımcı olabileceğini dile getirdi.
OpenAI CEO’su Sam Altman: Çok endişeliyim…
OpenAI’nin yöneticisi Sam Altman, bu tür yazılımların büyük ölçekli dezenformasyon için kullanılabileceği konusunda büyük bir endişe duyduğunu dile getirdi. Artık bu yazılımların bilgisayar kodu yazma konusunda daha iyi hale geldiklerini söyleyen Altman, sistemin siber saldırılar için de kullanılabileceğine işaret etti. Burada önemli bir rol oynayan insan kontrolünü vurgulayan yönetici, kötü niyetli kişilerin kontrolü ele geçirebileceğinden endişelendiğini kaydetti.
Tecrübeli girişimci, geçtiğimiz ay bir dizi tweet atarak yapay zeka gelişiminin düzenlenmesi gerektiği konusunda uyarıda bulunmuştu. Zira dünyanın bu kadar büyük bir yeniliğe uyum sağlamak için zamana ihtiyacı olduğunu ve bunun potansiyel olarak korkutucu bir hale gelebileceğini dile getirmişti.
ChatGPT insanların işlerini elinden alacak mı?
OpenAI CEO’su Sam Altman, yapay zekanın yakın gelecekte bazı işlerin yerini alacağını ve bunun çok hızlı olması durumunda bazı sorunların ortaya çıkabileceğini söyledi. “Bence birkaç nesil boyunca insanlık, büyük teknolojik değişikliklere çok iyi uyum sağlayabileceğini gösterdi. Ama bu birkaç tek haneli yılda olursa, bu bazı korkutucu değişimler yaratabilir” dedi. Fakat yine de insanların ChatGPT’ye bir araç olarak bakması gerektiğini dile getirdi. İnsan yaratıcılığının sınırsız olduğunu belirten yönetici, bu tür dönüşüm süreçlerinde yeni işlerin ortaya çıkmasının da mümkün olduğunu aktardı.
Altman, aynı zamanda ChatGPT’nin insanlığa sunduğu faydaların risklerden çok daha fazla olduğunu da ifade etti. “Hepimizin cebinde, bizim için kişiselleştirilmiş, öğrenmemize yardımcı olan inanılmaz bir eğitimci olabilir. Bugün alabileceklerimizin ötesinde herkes için tıbbi tavsiye alabiliriz” ifadelerini de sözlerine ekledi.
Yalnızca birkaç ay önce piyasaya sürülen ChatGPT yazılımı şimdiye kadar en hızlı büyüyen web uygulaması haline geldi. Birkaç aylık süreçte, 100 milyon aktif kullanıcıya ulaşıldı. İnternetten çok miktarda metin kullanılarak eğitilmiş yüksek performanslı bir dil modeli olarak öne çıkan yazılım, sorulara uygun yanıtlar üretebilmesi ve kullanıcılarla sohbet edebilmesiyle kısa sürede büyük bir ilgi gördü.