LinkedIn öğrencilerin kariyer planlamalarını yaparken daha kolay karar verebilmelerini sağlayacak olan yeni araçlarını duyurdu.
Tüm dünyadaki öğrencilerin en büyük endişesi mutlu olabileceği bir gelecek kurabilmektir. Buna kimi zaman doğru üniversite seçimi imkan verirken, kimi zaman da bölüm seçimi bu konuda etkili oluyor. Bu konuda ayrıntılı bir çalışma yapan LinkedIn ise, öğrencilerin tüm bu endişelerini biraz olsun giderebilmek ve gelecekleri ile ilgili karar verme konusunda yardımcı olabilmek amacıyla yeni duyurduğu kariyer planlama araçları ile karşımıza çıkıyor.
Karar Panoları (Decision Boards)
Karar Panoları aracı, üniversite seçimi konusunda öğrencilerin doğru karar vermelerine yardımcı oluyor. Öğrenciler seçtikleri okulları tek bir yerden keşfedip, düzenleyebiliyor. Ayrıca güvendiği kişilerden de bu konularda destek alabiliyor.
Üniversite Sıralamaları (University Rankings)
Başarılı kariyere sahip kişilerin hangi üniversitelerden mezun olduğu, hangi şirketin en fazla hangi üniversitenin mezunlarını işe aldığı gibi sorulara yanıt vermek amacıyla hizmete sunulan Üniversite Sıralamaları aracı, öğrencilere bu konuda detaylı analiz fırsatı sunuyor. Sektör, şirket ve bireylere göre kategorize edilen üniversiteler LinkedIn’in sahip olduğu kullanıcı verilerine göre sıralanıyor.
Öğrencilerin incelemesine sunulan bu üniversiteler sıralanırken LinkedIn tarafından belirli aşamalardan geçiyor. Örneğin yazılım geliştiriciler ile ilgili okullar şu adımlardan geçiriliyor:
- Önce, yazılım geliştiricileri alanındaki çalışmayı seçtiği en iyi şirketler belirleniyor,
- Ardından, LinkedIn’deki iş tanımını yazılım geliştiricisi olarak belirleyen kullanıcıların hangi okullardan mezun oldukları bulunuyor,
- Son olarak, her okul için bu en iyi şirketlerde yazılım geliştirme işlerinde çalışan mezun yüzdesi bulunuyor ve daha sonra listeyi elde etmek için bu yüzde değerleri karşılaştırılıyor. (Ayrıca bkz: goo.gl/e1hgBE)
Üniversite Arama (University Finder)
Bu araç ile öğrenciler kendi belirledikleri belli başlı kriterlere göre en iyi üniversitelerin listesini çıkartabiliyor. Okumak istedikleri bölüm, çalışmak istedikleri şirket ve yaşamak istedikleri yer gibi seçenekleri belirleyerek bu hedeflemeye en çok uyan üniversiteleri bulabiliyor.
Tüm bu araçların altyapısını ise LinkedIn verileri oluşturuyor. LinkedIn, kendi üyelerine ait bilgileri analiz ederek bu bilgiler ışığında oluşturduğu algoritma ile bu araçların kullanılmasını mümkün hale getiriyor.