Nintendo’nun ev tipi oyun konsolu Nintendo Wii U ilk defa 2012 yılında piyasaya çıktı. Cihaz, Wii konsolunun halefi olarak tasarlandı ve oyun oynama deneyimini geliştirmek için daha yüksek çözünürlük ve daha güçlü donanım özelliklerine ev sahipliği yaptı. Bir döneme damgasını vuran, fakat günümüzde koltuğunu Nintendo Switch el konsollarına kaptıran ürün, dikkat çekici bir haberle yıllar sonra yeniden gündeme geldi.
Oyun pazarının en popüler ve önemli markalarından biri olan Nintendo, şimdiden kataloğunda oyuncuları memnun eden çok çeşitli konsol modellerine sahip. Ancak gelen son bilgilere göre Nintendo Wii U, birkaç yıl kullanılmadıktan sonra çalışmayı bırakıyor. Pek çok kullanıcı tarafından doğrulanan bu durum özellikle de sosyal medyada büyük bir dikkat topladı.
Konsollar birkaç yıl açılmadığında çalışmayı bırakıyor
Pek çok konsol oyuncusunun evinde, artık daha yeni modeller satın aldığı için kullanmadığı bazı eski konsollar bulunmaktadır. Yıllar sonra açılan bu cihazlar genellikle sorunsuz bir şekilde fonksiyonunu yerine getirmeyi sürdürür. Fakat Nintendo Wii U’dan gelen son haberler, bu cihazın birkaç yıl kullanılmadığı takdirde çalışmayı durdurduğunu gözler önüne serdi.
10 yılı aşkın bir süredir piyasada mevcut olan Nintendo Wii U konsolu, birçok kişiye göre mevcut Nintendo Switch’in en iyi selefi olarak öne çıkıyor. İlk piyasaya sürüldüğü dönemde büyük bir popülerlik elde etmeyi başaran konsol, halen daha çoğu eski oyuncusunun evinde saklanıyor. Ancak yıllar boyunca açılmayan cihazların kendi kendine çalışmayı sonlandırdığı söyleniyor. Sosyal medya platformu Reddit’te birçok kullanıcı, konsollarını tekrar kullanmak için açmak istedi. Ancak artık çalışmadıklarını fark ettiler.
Reddit’te kullanıcılardan alınan geri bildirimlere göre bu sorunda özellikle de 160-0103 ve 160-2155 bellek hata kodları ile karşılaşıldığı aktarıldı. Konuya ilişkin gelen bazı açıklamalar, konsolların uzun yıllar kullanılmadan bırakılmasının bu tip sorunlara yol açabileceğine işaret ediyor.
Nintendo Wii U’nun özellikleri
Bir döneme tam anlamıyla damgasını vurmayı başaran Nintendo Wii U, 8 GB ve 32 GB dahili depolama alanı seçeneklerine sahipti. HDMI çıkışı ve bir optik disk sürücüsü içeren konsol, Wii U GamePad isimli bir kontrol cihazı, dokunmatik ekran, kamera, mikrofon ve hoparlörle beraber geldi. Cihaz aynı zamanda Wii U Pro Controller ve Wii Remote Plus gibi diğer kontrol cihazları ile de uyum içerisinde çalışmaktaydı.
Wii U’nun özellikleri arasında HD çözünürlük, çevrimiçi çok oyunculu oyun seçenekleri, entegre sosyal ağ özellikleri, Miiverse adı verilen bir sosyal ağ hizmeti ve Nintendo TVii adı verilen bir televizyon kontrol hizmeti bulunmaktaydı. Nintendo’nun önceki konsollarıyla uyumlu olmayan cihaz, yine de arkasında Wii U’yu Wii modunda çalıştırmak için tasarlanmış bir Wii-U’yu Wii moduna geçiren port taşımaktaydı. Bu sayede Wii oyunlarının Wii U’da oynanması mümkün hale getirildi.
Nintendo Wii U, bazı popüler oyun serileri için de ev sahipliği yapmaktadır. Bunlar arasında Super Mario Bros, The Legend of Zelda, Mario Kart, Splatoon ve Super Smash Bros. gibi oyunlar yer almaktadır. 2017 yılında Nintendo Switch’in piyasaya sürülmesiyle, Wii U konsolunun üretimi durdurulmuş ve desteği sonlandırılmıştır.