Sam Altman’ın CEO koltuğunda oturduğu OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT isimli yapay zeka tabanlı sohbet robotu, geçen yılın son çeyreğinde beta aşamasında piyasaya sürüldü. Kısa bir süre içinde büyük şöhret uyandıran hizmet, teknoloji dünyasında adeta bir yapay zeka devrimine sebep oldu. Başta Google olmak üzere çok sayıda rakibine ilham veren ve Microsoft gibi büyük şirketlerin desteğini arkasına alan yazılım, artık eski Windows işletim sistemi sürümlerinde de başarıyla çalışacak. JavaGPT adı verilen yeni servis, kullanıcılara Windows’un neredeyse tüm sürümlerinde sorunsuz bir deneyim vaadinde bulunuyor.
Son dönemlerde hızlı bir şekilde yükselişe geçen ChatGPT teknolojisi, eski Windows işletim sistemlerine daha fazla erişilebilirlik sağlamak üzere optimize edildi. OpenAI’nin geliştirmiş olduğu sohbet robotunu kullanmak için güncel bir cihaza ihtiyaç olmadığınızı gösteren JavaGPT kullanıcılara sunuldu. Elbette ki bu hizmetin resmi olarak OpenAI tarafından desteklenmediğini de hatırlatmakta yarar var.
ChatGPT, JavaGPT ile Windows 98’e geliyor
JavaGPT’nin Windows 98, ME, 2000, XP, Vista, 7, 8, 10 ve 11 yazılımlarını desteklediği belirtiliyor. Hizmet, günümüzde artık çok az sayıda kullanıcıya hitap eden bu yazılımları tercih eden kullanıcıları göz önünde bulunduruyor.
Yazılımın GitHub’da bulunan açık kaynaklı bir proje olduğunu da ifade etmekte yarar olacak. Uygulamanın tamamı hem ilgi çekici hem de işlevsel olan bir Java GUI’de bulunuyor. Sistem, oluşturulma şekli sebebi ile uzun bir işletim sistemi listesinde faaliyet gösteriyor.
JavaGPT’nin yaratıcısı tarafından listelenen özellikler arasında öne çıkan fonksiyonlar ise şu şekildedir:
- Sohbet akışı: Yanıtların tıpkı ChatGPT’de olduğu gibi gerçek zamanlı bir şekilde oluşturulmasını sağlıyor.
- Sohbet geçmişi: İnternet sitesinde olduğu şekilde önceki sohbetler ile etkileşime geçmenize izin veriyor.
- Sohbetleri geri alma: Sohbetten önce istemleri ve yanıtları geçersiz kılabilme imkanı sağlanıyor.
- HTML görüntüleyici: Sohbet içeriğinizi HTML olarak görüntülemeniz mümkün.
- Sohbet başlıkları: İçeriğe göre bir sohbet için otomatik olarak bir başlık oluşturuluyor. Tercihe göre bu manuel olarak da değiştirilebiliyor.
- Hazır istemleri içe aktarma imkanı sunuluyor.
- Sohbetleri dosya olarak kaydetmek mümkün kılınıyor.
- Karanlık mod ve sağ tıklama kopya-düzenle-yapıştır özellikleri yer alıyor.
- ChatGPT ve tüm GPT-3.5 dil modelleri için destek veriliyor.
- Çapraz platform ayrıcalığı elde ediliyor.
Yukarıdaki özelliklerden de anlaşılacağı üzere JavaGPT hizmeti yalnızca eski Windows işletim sistemi kullanıcılarına hitap etmiyor. GPT-4 ve GPT-3 Turbo’yu da destekleyen yazılım, Windows 10 ve 11 gibi güncel işletim sistemlerini destekleyen cihazlara sahip kullanıcılara da göz kırpıyor. Son olarak hizmetin yalnızca 6 MB gibi küçük bir boyuta sahip olduğunu da belirtmekte yarar olacaktır.