Hatırlarsanız ilk olarak geçtiğimiz Mayıs ayının başlarında Instagram’ın marka profilleri için testler yaptığını; hemen ardından ise bu marka profillerine özel analiz araçları geliştirdiğini sizlerle paylaşmıştık. Sadece ekran görüntüleri ve söylentilerden ibaret olan bu gelişmeler şimdi gerçek anlamda karşılığını buldu ve Instagram “Business Profiles” (İş Profilleri) adını verdiği profilleri ve ölçümleme araçlarını resmi olarak duyurdu.
Instagram iş profillerinin en belirgin özelliklerinden biri marka profillerinde yer alacak olan yeni “Contact”, yani iletişim butonu olarak karşımıza çıkmıştı. Kullanıcılar bu butona tıkladığında ise karşılarına “E-posta”, “Yol Tarifi Al” gibi seçenekler çıkıyordu. Ayrıca yeni ölçümleme araçlarıyla da gönderilere ve takipçilere ait çeşitli istatistiksel verilere ulaşılabiliyordu. Yapılan resmi duyuruda ise bu yenilikler üç farklı şekilde ele alındı:
İş Profilleri
Instagram’ı bir marka veya bir işletme olarak kullanmak isteyenler, var olan hesaplarını ücretsiz olarak iş profiline dönüştürebilecekler. Ayrıca iş profili ile markalar kullanıcıların telefon ile arama, metin şeklinde yazma, e-posta gönderme veya doğrudan yol tarifi alma gibi seçenekler ile kendileriyle nasıl iletişime geçeceğini belirleyebilecek. Marka profilleri ayrıca çeşitli analiz araçlarına ve farklı sponsor türlerine de erişim sağlayabilecek.
Analiz Araçları
İş profilleri için sunulacak olan analiz araçları ile markalar artık Instagram’daki etkileşimlerini ölçümleyebilecekler. Takipçileri hakkında detaylı bilgiler ve hangi gönderilerinin daha fazla performans gösterdiği gibi verilere erişebilecekler. Bu sayede takipçilerinin davranışını ve demografik bilgilerini öğrenmiş olan markalar, buna göre Instagram stratejisi belirleyebilecek.
[button color=”” size=”normal” type=”” target=”_blank” link=”https://www.webmasto.com/en-iyi-ucretsiz-instagram-analiz-araclari”]En İyi Ücretsiz Instagram Analiz Araçları[/button]
Sponsorlu İçerikler
Markalar ve işletmeler ayrıca fazla performans gösteren gönderilerini reklama dönüştürerek daha fazla kişiye ulaşabilecek ve bu kullanıcıları müşteriye dönüştürebilecekler. Bunun içinse ilk olarak paylaşılmış gönderilerden birini seçmek, ardından kullanıcılar nasıl yönlendirmek isteniyorsa ona göre bir buton (CTA) eklemek ve reklam olarak yayınlamak gerekiyor. Markalar ayrıca reklam oluştururken kendi hedef kitlesini belirleyebildikleri gibi Instagram tarafından önerilen hedef kitleyi de tercih edebiliyor.
İş profilleri, analiz araçları ve sponsorlu içerik özelliklerinin önümüzdeki aylarda ilk olarak ABD, Avustralya ve Yeni Zelanda’da kullanıma sunulacağını belirtmek gerekiyor. Tüm dünyada kullanıma sunulması ise bu yılın sonlarında gerçekleşmiş olacak.