Hazırladığı raporda Google, 2014 yılı boyunca korsan içerikler ile ilgili toplam 345 milyon içerik kaldırma talebi aldığını belirtti.
Telif hakları nedeniyle sürekli başı ağrıyan Google, yayınladığı haftalık raporunda 2014 yılı içerik kaldırma talepleri ile ilgili verileri paylaştı. Buna göre 2014 yılında içerik sahipleri telif hakları sebebiyle arama sonuçlarından çıkarması için Google’dan toplamda 345 milyon içerik kaldırma talebinde bulundu.
Çalıntı, korsan, warez vs gibi telif haklarını ihlal eden içerikler ile ilgili 2014 yılı içinde toplamda 345,169,134 içerik kaldırma talebi iletildi. Bu da Google’a 1 günde ortalama 1 milyon içerik kaldırma talebi iletildiğini gösteriyor. Ancak Google bu taleplerin arasında telif hakkını ihlal etmeyen bir sürü içerik olduğunu ve dolayısıyla bu içeriklere her hangi bir şekilde müdahale etmediğini belirtiliyor.
En fazla kaldırma talebi edilen siteler arasında her zaman olduğu gibi yine download (indirme) siteleri var. 4shared.com, Rapidgator.com, Uploaded.net gibi siteler listenin başında yer alıyor ver her biri için ortalama 5 milyon içerik kaldırma talebi iletilmiş durumda.
[vc_button title=”2014’ün En Fazla İndirilen 20 Filmi” target=”_blank” color=”default” size=”size_large2″ href=”https://www.webmasto.com/2014un-en-fazla-indirilen-20-filmi”]
En fazla talebin geldiği yer ise Britanya müzik endüstrisi ticaret birliği British Phonographic Industry (BPI) olarak gösteriliyor. Buna göre yıl boyunca BPI’den içerik kaldırma talebinin sayısı 60 milyondan fazla.
Geçtiğimiz aylarda da müzik endüstrisi başta olmak üzere birçok sektörden Google’a korsan içerik yayını yapan siteleri arama sonuçlarından kaldırmasıyla ilgili olarak birçok talepte bulunulmuştu. Google da bu içerikler ile ilgili olarak arama algoritmasında değişikliğe gitmeye başladığını ve telif haklarını ihlal eden sitelerin arama sonuçlarında göstermemek için algoritmasını güncellemeye başladığını duyurmuştu.