Dev arama motoru Google, 15. yaşına girdi. Bunu da hazırladığı oyunlu doodle ile herkese gösterdi.
Google bugün itibari ile tam olarak 15. yaşına girmiş bulunuyor. İşin aslı kuruluş tarihini biraz araştırırsanız, Google’ın bunu bugün neden kutladığını anlayamayabilirsiniz. Bu durum biraz karışık. Yani gerçek resmi olarak kuruluş tarihi 7 Eylül 1998 olan Google, 2005 yılına kadar 7 Eylül tarihlerinde kutladı. Daha sonra açıklanamayan bir şekilde bu tarihi 4 Eylül 1998 olarak değiştirdi. Zaman karmaşası bununla da bitmiyor. Çünkü Google, 2005 yılından sonra ise kutlamaları 27 Eylül‘de yapmaya başladı. Bunun sebebi ise barındırdığı sayfaların rekor sayısına ulaştığı gün ile aynı zamanda kutlamak istemesiydi.
Geçtiğimiz 15 yıllık zaman diliminde, şüphesiz ki internet ve teknoloji dünyasına en çok damgasını vuran ve yön veren şirket olan Google, bu zaman diliminde sadece arama motoru olmakla kalmayıp, adeta her işe elini attı. Bugün itibari ile, Google+’tan Google Haritalar’a, Android işletim sisteminden Chrome web tarayıcısına, Gmail’den Blogspot’a ve bunun gibi bir çok hizmette Google’ın imzasını görmek mümkün.
Hızlı gelişen teknoloji dünyasında düşenin ayağa kalkıp yoluna devam etmesi gerçekten çok zor. Dolayısıyla düşmeden, teklemeden yoluna devam eden şirketler bugün teknolojiye yön vermektedirler. Google da bu şirketlerden biri. Hatta en popüleri diyebiliriz.
15. doğum gününe özel Pinata’lı doodle!
15. yaşına giren Google bunu oyunlu bir doodle ile kutladı. Ünlü bir Meksika oyunu olan Pinata‘yı kendisine uyarlayarak bunu bir doodle haline getirdi.
Oyunda; “Google” kelimesinin küçük “g” harfinin gözleri bağlanmış ve eline bir çubuk verilmiş. Çubuk ile yukarıdan sallanan yıldıza vurarak içindeki şekerleri düşürmeye çalışıyorsunuz. Pinata’ya toplamda 10 kere vurma hakkınız var. Klavyenin Space (Boşluk) tuşu ile veya fare ile tıklayarak oynanabilirsiniz. Oldukça şirin olan bu oyundaki amaç ise en fazla şekeri düşürmek.
15. yılı geride bırakan Google’a biz de, verdiği hizmetler için teşekkür ediyor, ve “İyi ki doğdun Google!” diyoruz :)
Google ile ilgili detaylar için: Wikipedia’da Google