Söz konusu güncel siyaset veya terör olayları gibi konular olduğunda gerçek-zamanlı olarak en aktif kullanılan Twitter, haliyle terör propagandalarının yapıldığı bir platform haline de dönüşebiliyor. Twitter’ın yaşadığı bu sıkıntılar ise şirketi bazı sert önlemler almaya zorluyor.
Twitter daha önce tehdit içerikli tweetler atması ve Twitter üzerinden terör propagandası yaptığı gerekçesiyle 125,000 Twitter hesabını askıya aldığını belirtmişti. Şimdi ise o tarihten itibaren dünya genelinde artan terör olayları sebebiyle toplamda 235,000 Twitter hesabının daha aynı gerekçe ile sildiklerini duyurdu. Yani terör propagandası sebebiyle silinen Twitter hesaplarının toplam sayısı 360,000’e ulaşmış durumda.
An update on our efforts to combat violent extremism https://t.co/d7PEFWoTf8
— Twitter Public Policy (@Policy) August 18, 2016
Konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada günlük askıya alma işlemlerinin %80 oranında artış gösterdiğine dikkat çeken Twitter, bu tür hesapların özellikle terör olaylarının hemen akabinde aktif olarak paylaşım yaptığını belirtti.
Şirketin bu tür durumlara karşı her geçen gün daha fazla önlem aldığını söyleyen Twitter, kullanıcıların agresif tweetlere karşı kullandığı “spam olarak işaretleme” veya “şikayet etme” gibi fonksiyonlarının daha iyi hale getirilmesi için çalışmalara devam ettiğini belirtti. Ayrıca hukuk kurallarının icrasından sorumlu mercilere ilişkin yönergelerde belirtilen kurallar doğrultusunda hükümetler için yılda iki kez rapor hazırladığını da vurguladı.