2002 yılında kurulan LinkedIn, 300 milyon kullanıcı sayısına ulaşmasının ardınan son 5 yılını yılını anlatan bir infografik yayınladı.
Profesyonel iş ağı LinkedIn kurulduğu 2002 yılından bu yana toplamda 300 milyon kayıtlı kullanıcı sayısına ulaştı. Resmi LinkedIn blogu üzerinden yapılan duyuruda paylaşılan istatistikler ile birlikte son 5 yılın değerlendirmesini anlatan bir infografik yayınlandı.
Kayıtlı 300 milyon kullanıcının yarısından fazlasını ABD’li kullanıcılardan oluştuğunu belirten LinkedIn, hedeflerinin iş dünyasında bulunan dünyadaki 3.3 milyar kullanıcıdan her birine platform üzerinden fırsatlar sunmak olduğunu ve dolayısıyla bunun için daha önlerinde uzun bir yol olduğunu vurguladı.
Verilen rakamlara baktığımızda, 300 milyon kullanıcının hepsinin aktif olduğunu söylemek yanlış olur. LinkedIn şu anda toplam 300 milyon kayıtlı kullanıcıya sahip, ancak bunların içinden sadece 187 milyonu (2013’ün son çeyreğine göre) aktif tekil kullanıcı olarak LinkedIn’i kullanıyor. Ancak yine de bu rakamlar LinkedIn’in başarılı olduğunun bir göstergesi olarak belirtilebilir.
Buna da bir göz atın >> LinkedIn Profilinizi Güçlendirmenizi Sağlayacak 4 İpucu
300 milyon kullanıcıya ulaşan LinkedIn’de son 5 yılda neler değişti? (2009-2014)
- Cinsiyet: 5 yıl önce LinkedIn kullanıcılarının cinsiyet oranı %61 erkek – %31 kız iken; bu rakam şu anda %56 erkek – %44 kız olarak dengelendi.
- Mobil: Bundan 5 yıl önce LinkedIn mobil platformlara yeni girmiş durumdaydı, dolayısıyla mobilden gelen trafik ve kullanıcı sayısı oldukça azdı. Ancak 2014 yılı itibari ile toplam trafiğin yarısından fazlası artık mobilden geliyor (LinkedIn’a ait 5 farklı mobil uygulama bulunuyor: LinkedIn, Contacts, Pulse, Recruiter Mobile ve SlideShare).
- Sektör: 5 yıl önce daha çok teknoloji ve finans sektörünün yoğun olduğu LinkedIn’de şu anda bilişim teknolojileri, sağlık, inşaat ve eğitim sektörü yoğun olarak yer alıyor.
- Bölge: LinkedIn’in en çok kullanıldığı bölger konusunda ise 5 yıl içinde en fazla dikkat çeken ülke Brezilya. Bundan 5 yıl önce ilk 5’te bile olmayan Brezilya hızlı bir yükseliş göstererek LinkedIn’in dünyanın en çok kullanıldığı ülkeler arasında 3. sıraya yerleşmiş durumda. Birinci sırada her zamanki gibi yine ABD var.
LinkedIn tarafından hazırlanan ve son 5 yıldaki değişimleri anlatan infografiğe aşağıdan ulaşabilirsiniz.