Boston Üniversitesi Halk Sağlığı Bölümünün yaptığı bir araştırmaya göre ABD nüfusunda depresyon vakalarının oranı pandemi başlangıcından beri yükseliyor. Salgın öncesi %8.5 olan depresyon oranı şu anda %27.8‘e çıkmış durumda. Yapılan araştırmaya göre salgın sırasında ortaya çıkan depresyon belirtileri ile gelir ve birikmiş para miktarı arasında da bir ilişki görülüyor.
Boston Üniversitesi profesörleri Sandra Galea ve Robert Knox’un açıklamasına göre büyük çaplı travmatik olaylardan sonra depresyon vakalarında iki kata kadar artış görülebiliyor. Galea tespit ettikleri seviyede bir artışın hiç beklenmeyen bir şey olduğunu belirtiyor.
Daha önce yaptıkları araştırmalar Asya’da belli demografik gruplar üzerinde yapılmış çalışmalardı. Bu çalışmalardan birisinde Çin’de COVID-19 vakaları ile ilgilenen sağlık görevlilerinin yaklaşık yarısında depresyon belirtileri görüldüğü tespit edilmişti. Bu yapılan test ise ABD çapında depresyonun koronavirüs öncesi ve sonrası durumunu inceleyen ilk araştırma olma özelliği taşıyor.
Araştırma sonuçları 2017-2018’de yapılan Ulusal Sağlık ve Beslenme İnceleme Anketi’ne katılan 5,065 kişi ile 2020’nin Mart ve nisan aylarında nüfusun büyük bir kısmı evlerinde karantina uyarısında iken yapılan “COVID-19 Life Stressors Impact on Mental Health and Well-Being (CLIMB)” isimli araştırmaya katılan 1,441 kişinin sonuçlarının karşılaştırılması ile elde edildi. İki araştırmada da aynı gruplardan bilgi toplandı ve işten kovulma veya bir yakının vefatı gibi COVID-19 ile alakalı sebepler de göz önüne alındı. Araştırmaya göre 5000 dolar ya da daha az birikmişi olan kişilerin iki kat daha fazla depresyona meyilli öldüğü sonucuna varıldı.