Facebook’un bünyesinde kullanılabilen mesajlaşma servisi Messenger, artık ayrı bir web platformu olarak Messenger.com üzerinden de kullanılabilecek.
Bugüne kadar Facebook üzerinde kullanılabilen Messenger, artık bundan sonra Facebook.com’dan bağımsız bir domain altında hizmetine devam edecek. Bir başka deyişle Facebook’un bu mesajlaşma servisi artık Messenger.com üzerinden de kullanılabilecek.
An itibariyle platform üzerinde henüz bir giriş paneli bulunmuyor. Ancak doğrudan https://www.messenger.com/login sayfasını ziyaret ettiğinizde, Facebook hesabınız ile giriş yapabileceğiniz bir ekran ile karşılaşıyorsunuz. Giriş yapmanızın akabinde ise Messenger, standart özellikleri ve yeni bir web arayüzü ile karşınıza çıkıyor.
Messenger.com‘un arayüzüne baktığımızda; sol tarafta mesajlaşılan kişiler, orta kısımda mesajlaşma alanı ve sağ tarafta ise mesajlaşılan kişinin bilgileri yer aldığını görüyoruz. Facebook üzerinden yapıldığı gibi Messenger.com’da da mesajlaşma alanından fotoğraf, döküman veya çıkartma (sticker) gönderebiliyorsunuz.
Bunun yanı sıra, sağ üst köşede yer alan butonlar üzerinden (Google Hangouts’ta olduğu gibi) sesli arama veya video görüşme gerçekleştirebiliyorsunuz. Mesajlaşma alanını genişletmek (sağ kısımdaki kişi bilgisi alanını kapatmak) için de yine sağ üst tarafta yer alan (i) ikona tıklamanız yeterli.
Sayfanın sol üst kısmında kalan Ayarlar menüsü üzerinden de Messenger’a ait masaüstü bildirimleri, ses, hesap değişimi veya engelleme gibi işlemleri düzenleyebiliyorsunuz.
Messenger.com ile Facebook sadece sohbet değil; aynı zamanda kullanıcıların doğrudan şirketler ile iletişim kurabileceği, kargo takibi yapabileceği ve ürünler hakkında sorular yöneltebileceği yeni Messenger Business servisini de kullanıma sunacak. An itibariyle aktif olmayan Messenger Business yakın zamanda kullanıma açılacak.
Facebook’un Messenger.com ile tam olarak neyi hedeflediği henüz açıklanmamış olsa da; servisi ayrı bir domain altında sürdürecek olması ve Messenger Business ile işi çok daha farklı bir boyuta geçirmek istemesi, yeni platformun ileride çok daha sosyal ve kurumsal olarak işlev kazanacağını ispatlayacak gibi görünüyor.
Ayrıca bkz:
- Artık Facebook Messenger Üzerinden Para Gönderilebilecek
- Facebook Messenger’a Sesleri Yazıya Çevirme Özelliği Geliyor
- Facebook Messenger Fotoğraflarınıza Çıkartmalar Ekleyin