Geliştiriciler tarafından Apple’a yayınlanması üzere gönderilen uygulamalar neden geri çevriliyor? İşte en popüler 10 reddedilme sebebi…
Apple‘ın Google’a göre uygulama konusunda daha hassas olduğu bilinen bir gerçek. Geliştiriciler uygulamayı geliştiriyor, uygulama App Store’da yayınlanmak üzere Apple’ın onayına sunuluyor ve bazı gerekçelerden dolayı reddediliyordu. Ama öbür yandan aynı uygulama Android için yazılıp gönderildiğinde Google Play’de yayınlanmak üzere kabul görebiliyordu. Bu her iki teknoloji devinin uygulamaları üzerine koydukları kendilerine has çeşitli kurallar ile ilgiliydi. Ama yine de Apple’ın bu konuda daha katı kurallı olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçekti.
Apple’ın uygulamaları neden reddettiği birçok geliştirici tarafından eleştiri odağı haline gelmişti. Çoğu da belirtilen sebebe anlam veremiyordu. Ancak Apple’ın yeni yayınladığı internet sayfasında, uygulamaların en fazla hangi sebeplerden dolayı reddedildiğini gösteren bir liste yayınlandı (Ağustos 2014). Buna göre uygulamaların en fazla reddedilme sebebi olarak “bilgi yetersizliği” gösterildi.
İşte Apple’ın uygulamaları reddetmesi ile ilgili yayınlanan 10 popüler sebep:
- %14: Bilgi yetersizliği
- %8: Uygulama hataları (bug)
- %6: Geliştirici Programı Lisans Anlaşması ihlali
- %6: Kötü arayüz tasarımı
- %5: Uygulama bilgileri (başlık, açıklama, ekran görüntüleri vs) ile uygulama içeriğinin örtüşmemesi
- %5: Başka uygulamalara benzetilen yanlış/yanıltıcı/hileli – içerik/isim/ikon kullanılması
- %4: Uygulamanın iTunes Connect ve diğer cihazlardaki isimleri ile benzer olmaması
- %4: Uygulamada yer almayan özelliklerin (ya da daha sonra eklenecek olan özelliklerin) belirtilmesi
- %3: Uygunsuz derecelendirmeler
- %2: Uygulamanın “Beta”, “Demo” gibi tam sürüm olmaması