Twitter’da video pazarlama stratejisi belirlerken nelere dikkat etmek gerekir? Maksimum performans alabilmek için videonun yapısı nasıl olmalıdır?
Video marketing (pazarlama), markaların artık dijital medya stratejilerinde çok fazla önem vermeye başladığı bir kavram oldu. Kısa bir süre önceye kadar metinden görsele doğru geçiş yapılırken; artık görseller de yerini videolara bırakmaya başladı. Dolayısıyla videolar da markaların önemli bir pazarlama aracı haline geldi.
YouTube veya Vine gibi video devleri bu sektörün başını çekerken; Instagram ve Facebook başta olmak üzere diğer birçok platform da “video” konusunda yaptıkları birçok yeniliği bünyesine kattı. Twitter da bu platformlardan sadece biri. Hatta Twitter’ın 2015 yılı planları arasında videoların çok önemli bir yere sahip olduğunu söylemek mümkün.
Peki Twitter’da video stratejisi belirlerken nelere dikkat etmek gerekir? Twitter’a özel olarak hazırlanacak olan videolar nasıl bir yapıya sahip olmalıdır?
1. Videoyu olabildiğince kısa tutun
Twitter’a gelecek olan yeni video özelliği sayesinde kullanıcılar ve markalar doğrudan Twitter üzerinden video kaydetme, düzenleme veya yükleme işlemlerini yapabilecekler. Bu da kullanıcılara yeni bir video deneyiminin sunulması ve dolayısıyla bireysel kullanıcıların / markaların bu konuda rekabet halinde olacağı anlamına geliyor.
Dijital dünyada kişilerin dikkat süresi çok daha az olduğu için bir video hazırlarken bu durum göz önüne alınmalıdır. Eğer çok uzun videolar hazırlayıp yayınlarsanız; kullanıcılar çok fazla sabır göstermeden o videoyu kapatmak isteyeceklerdir. O nedenle ilgili videonun olabildiğince kısa tutulması gerekir.
2. Video başlangıcında ilgi çekmeye özen gösterin
Twitter’ın yeni video ürünü ile ilgili olarak söylenen bir diğer özellik de otomatik video oynatma özelliğidir. Yani kullanıcılar herhangi bir butona basmadan; timeline’ı aşağı kaydırdıkça videolar otomatik olarak oynatılacaktır. Bu durum bazı kullanıcılar tarafından rahatsızlık verici bir özellik olarak vurgulansa da; markalar açısından bakıldığında oldukça faydası olan bir özellik. Ancak hazırlanan videonun, otomatik olarak oynatılmaya başlandığı andan itibaren kullanıcının dikkatini çekmesi gerekmektedir. Bunun için de videoların başlangıç kısımları -özellikle ilk saniyeleri- kullanıcıyı kendisine çekecek düzeyde; etkileyici olmalıdır.
[vc_button title=”Twitter’ın Pek Bilinmeyen 8 Özelliği ve İpuçları” target=”_blank” color=”default” size=”size_large2″ href=”https://www.webmasto.com/twitter-bilinmeyen-ozellikleri-ipuclari”]
3. Videonuzda kendi hikayenizi anlatın
Kullanıcılara sunacağınız videoda, markanızın karakterini yansıtmanız da önemlidir. Markanızın amacı, durumu, hedefleri, kısacası markanızın hikayesi videonuzda yer almalıdır. Ancak tamamen reklam içerikli “bencil” bir videonun kullanıcılar tarafından çok da sevilmeyeceğini unutmamak gerekir. Twitter’ın video özelliği ile gelecek olan imkanlar da hikayeleştirilmiş bir videonun getirebileceği yüksek etkileşimlere ortam hazırlamaktadır.
4. Call-to-Action (C2A/CTA)
Birçok içerikte yer verilen ve etkili olan Call to Action‘lar, diğer platformlarda olduğu gibi Twitter videolarında da etkili olacaktır. Kullanıcıların yapmalarını istediğiniz eylemlere (üye olmak, satın almak, takip etmek vs gibi Call to Action’lar) Twitter videolarınızda da yer vererek videonun size olan getirisini arttırabilirsiniz.
Birçok markanın yaptığı gibi Call to Action’lara videonun sonunda yer vermek çok daha doğru olacaktır. Aksi halde kullanıcılar videoyu henüz tamamlamadan bir eyleme zorlanmayı kabul etmeyecek ve haliyle videonuzu kapatmak isteyeceklerdir.
5. Paylaşılabilirlik araştırması yapın
Kendi kitlenizin ilgili videoyu paylaşmalarını sağlayabilmek için önce kitlenizin alışkanlıklarını öğrenmeniz gerekir. Takipçilerinizin en çok hangi videoları veya içerikleri paylaştığını analiz ederek; gelecekteki video stratejinizi bunun üzerine inşa edebilirsiniz. Bu sayede kullanıcılara onların hoşlandıkları türde videolar sunmuş ve videonun etkileşimini arttırmış olursunuz.