Avustralyalı araştırmacılar Danimarka’ya bağlı Grönland bölgesinde 3.7 milyar yıllık fosil buldu.
Wollongong Üniversitesi bünyesindeki bir grup Avustralyalı araştırmacı, dünyanın en yaşlı fosilini keşfetti. Grönland Isua Yeşiltaş Kemeri’nde bulunan dünyanın en eski tortul kayaçlarında keşfedilen fosillerin 3.7 milyar yıl önce yaşadığı tahmin edilen mikroorganizmalara (stromatolit) ait olduğu belirtildi.
Araştırmacılar, çoğunluğu 1-4 santimetre boylarında ve koni şeklindeki bu fosillerin laboratuvar ortamında incelenmesi sonucunda mikrobiyal kökenli canlı organizmalara ait olduğunu ifade etti.
Yapılan araştırma ile ortaya çıkan fosillerin 3.7 milyar yıllık olması, onu dünyanın en eski fosili haline getiriyor. Ayrıca bu buluş yaklaşık 4.54 milyar yıllık Dünya’daki yaşamın bilinenden çok daha eskilere; hatta neredeyse Dünya’nın ilk zamanlarına kadar gittiği gösteriyor.
Araştırmacılar, ayrıca Isua stromatolit fosillerinin keşfinin, Dünya’daki yaşam öncesi çeşitliliği daha iyi anlama konusunda önemli bir buluş olduğunu; bu keşfin aynı zamanda Mars’taki yaşam konusunda da araştırmacılara fayda sağlayacağını belirtiyor.
[button color=”” size=”normal” type=”” target=”_blank” link=”https://www.webmasto.com/46-milyar-piksel-boyutunda-dev-samanyolu-fotografi”]46 Milyar Piksel Boyutunda Dev Samanyolu Fotoğrafı[/button]
Isua stromatolit fosillerinin keşfine kadar bilinen dünyanın en eski stromatolit fosilleri, Avustralya’nın batısında keşfedilen ve yaklaşık 220 milyon yaşında olduğu saptanan fosiller olmuştu.