Her ay düzenli olarak hazırladığımız WebMasto Ayın Web Siteleri serisine Aralık ayı ile devam ediyoruz. Geçtiğimiz aylar için listelenen web sitelerine Ayın Web Siteleri arşivinden ulaşabilirsiniz.
Eğer siz de beğendiğiniz web sitelerinin ya da kendi web sitelerinizin WebMasto.com’da yayınlanmasını istiyorsanız, web site adreslerini ilgili ayın son iki gününe kadar ayinwebsiteleri @ webmasto.com adresine gönderebilirsiniz. Ancak gönderdiğiniz her web sitesini yayınlayacağımızın garantisi olmadığını unutmayın.
WebMasto Ayın Web Siteleri (Aralık 2015)
NOT: Sıralama alfabetik sıraya göre hazırlanmıştır.
• altugfirarda.com
Standart gezi bloglarından çok daha farklı bir yapıya sahip olan Altuğ Şimşek’in bu tematik blogu, kendisinin Hindistan’dan başlayan ve toplamda 200 gün süren gezisini içeriyor. Seyahat rotasını harita üzerinde gösteren Şimşek, haritada gezdiği 4 kıta, 20 ülke, 82 şehire ve seyahati esnasında kullandığı taşıtlara da yer veriyor. Oldukça hoş bir navigasyona sahip olan blogda, kendisine ait gezi fotoğraflarını bulmak da mümkün. Altuğ Şimşek’in 200 günlük bu macerasına ortak olmak isterseniz, bloguna bir göz atabilirsiniz.
Ziyaret etmek için: altugfirarda.com
• blogkocu.com
Adından da anlaşılacağı üzere Blogkocu.com, blog kültürü üzerine birbirinden farklı ve faydalı içeriklere ev sahipliği yapan bir blog. Blog Koçu Timur Demir’e ait olan bu blogda, blog nedir, blog yazarlığı nasıl yapılır, blog yazarak para nasıl kazanılır, bu kapsamda kullanılabilecek pazarlama araçları nelerdir? gibi sorulara yanıtlar bulmak mümkün. Blog yazma ile ilgili çeşitli ipuçları, araçlar, rehberler, ve daha nicesinin yer aldığı bu blogu, blog yazarlığına yeni başlayan kişiler başta olmak üzere herkese tavsiye ederiz.
Ziyaret etmek için: blogkocu.com
• burakavci.com.tr
Bilgisayar Mühendisi Burak Avcıoğlu’nun kişisel blogu olan bu Burakavci.com.tr, özellikle yazılım ile uğraşanların ilgisini çekebilecek bir yapıya sahip. Sık sık güncellenen blogda, bilişim güvenliğinden sunucu yönetimine, Linux’tan web tabanlı diğer sistemlere kadar benzer konularda işinize yarayacak birçok içerik bulabilirsiniz. Eğer bu çerçevede yer alan konulara ilgi duyuyorsanız Burak Avcıoğlu’nun bu bloguna bir göz atmanızı tavsiye ederiz.
Ziyaret etmek için: burakavci.com.tr
• dubsla.com
Standart sosyal içerik platformlarına göre daha etkileşimli bir yapıya sahip olan Dubsla.com, kolektif içerik üretimi için gayet güzel bir ortam sağlıyor diyebiliriz. Herhangi bir kategori sınırlandırması olmayan platformda; genellikle viral, görsel, sosyal ve kişisel içerikler yer alıyor. Platformun en fazla öne çıkan özelliklerinden birisi de üyelerin editör onayına ihtiyaç duymadan içeriklerini oluşturabilmesi. Ayrıca açık liste mantığıyla oluşturulan içeriklere de her üye kendi içeriğini dahil edebiliyor. Material Design konseptli sade bir arayüze sahip olan Dubsla.com’a bir göz atmanızı tavsiye ederiz.
Ziyaret etmek için: dubsla.com
• zcpublishing.net
Benzerine pek rastlamadığımız bu site, dijital dökümanlarınızı e-kitap formatlarına uygun olarak hazırlayıp, yayınlamanızı sağlıyor. Üstelik bu işlemler için herhangi bir ücret de talep edilmiyor. Sosyal sorumluluk standardında hizmet veren Zcpublishing.net, e-kitap hazırlama ve yayınlama konusunda bilgi sahibi olmayan kişilere bu bağlamda yardımcı oluyor. Eğer dökümanlarınızı e-kitap haline getirip yayınlamak isterseniz bu platforma bir göz atmanızı tavsiye ederiz.
Ziyaret etmek için: zcpublishing.net