22 Mart 2014 tarihinde TİB’in kararı ile erişime kapatılan Twitter, Anayasa Mahkemesi’nin aldığı karar üzerine yeniden erişime açıldı.
Son dönemlerde en çok konuşulan konulardan biri Twitter’ın erişime engellenmesiydi. 22 Mart 2014 tarihinden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından erişime kapatılan Twitter, Anayasa Mahkemesi’nin dün aldığı kararın bugün Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından Twitter’ın erişim engeli kaldırıldı.
Yaklaşık olarak 15 gündür erişime kapatılan Twitter’a kullanıcılar, DNS (daha sonradan bu da yasaklandı), VPN, TOR tarayıcı, çeşitli eklentiler ve daha birçok yöntem ile erişim sağlayabiliyordu. Ancak artık bunlara gerek kalmadı. TİB tarafından koruma tedbiri gerekçesiyle kapatılan Twitter, Anayasa Mahkemesi‘nin hakların ihlal edildiği gerekçesiyle bu erişim tekrar açılması kararını TİB’e iletti ve bu karar Resmi Gazete’de yayınlandı. Bunun hemen ardından Twitter’a erişim engeli kaldırıldı.
Twitter’ın yasağın kalkmasının ardından şimdi ise gözler YouTube’a çevrilmiş durumda. Twitter’ın kapanmasından tam 5 gün sonra 27 Mart 2014 tarihinde erişim engeli konulan YouTube’un, geçtiğimiz günlerde TİB tarafından “Atatürk’e hakaret edilmesi” gerekçesiyle kapatıldığı belirtilmişti. Ancak konu ile ilgili olarak birçok kişi, videonun kaldırılması talebinin yerine top yekün site kapatmanın insan haklarına aykırı olduğunu belirtmişti. Bakalım YouTube ile ilgili olarak önümüzdeki günlerde nasıl bir gelişme yaşanacak, hep birlikte görmüş olacağız.